Referater Serie 3 forår 2016

Gesten IF - Hviding IF 0 – 2 (0 – 0)

Torsdag d. 12. maj kl. 19:30 ved Gesten Fritidscenter

Så fik vi rundet halvvejsmærket i hvad der tyder på, at blive et drabeligt ”two horse race” om en plads i efterårets Serie 2. Vi lagde inden de sidste afgørende 7 kampe 3 point efter vores naboer fra Ribe BK, så opskriften er simpel for os, hvis vi vil først over målstregen. Der skal sejre på kontoen hver gang for hele tiden at lægge maksimal pres på det øjeblikkelige tophold og med supplereingen af Magnus Madsen og Silas Andersen til vores i forvejen talentfulde og sultne 1. holds trup, ja så er der ingen der skal føle sig sikre i Serie 3, Pulje 45 og med et par yderligere esser i ærmet til den kommende slutspurt, ser det positivt ud og vi er klar til at presse max!

Nye 3 point skulle i første omgang hentes på udebane mod Gesten IF, som vi i turneringens anden kamp forholdsvist sikkert besejrede 5-1. Det betød dog langt fra, at det omvendte opgør blot skulle overstås, idet Gesten på hjemmebane ofte gør det yderst svært for sine gæster, så vi skulle være parate fra første dommerfløjt, hvis ikke vi ville i problemer og få en kedelig optakt til den forestående pinse med tilhørende Tulipanfest. Det er trods alt sjovest at danse fandango i festteltet med en frisk sejr i bagagen. Det skønne forårsvejr indbød i hvert fald til en god omgang fodbold. Banen var dog lidt rigeligt langhåret og dommeren godkendte desværre en alt andet end tilstrækkeligt pumpet kampbold, som spillerne fik godt ned om ørerne, når de headede til den, men disse forhindringer var ikke større end vi sagtens burde kunne sætte os på spillet, hvilket vi også gjorde, men dog uden at det helt flød som vi kunne ønske det. I perioder gik der lige rigeligt sommerbold i det og vi fik ikke flyttet bolden hurtigt nok. Den blev lige varmet en anelse for meget og vi fik dermed ikke i tilstrækkelig grad udnyttet de åbne områder, som hjemmeholdet gav os.

Det manglende tempo til trods fik vi dog tilspillet os en ganske stor håndfuld store og små målchancer i de første 45 minutter. Det var flere gange lige ved og næsten, men marginalerne var så langt fra på vores side. Det var dog tydeligt for en hver, at så snart vi fik spillet bolden hurtigt nok op i længderækken gennem værternes kæder, så gav det problemer for deres defensiv. Især når vi fik sat Benjamin Klaaby rigtigt i scene, lurede der noget faretruende, men timingen i Benjamins aktioner sad ikke helt i skabet i 1. halvleg og det betød, at han ikke fik udbygget sin føring på topscorerlisten. Det var dog heller ikke det vigtigste. Vigtigt var det, at vi fik udnyttet det klare overtag til scoring inden frustrationen bredte sig alt for meget og så var det underordnet hvem målscoreren var. 1. halvleg endte dog målløs, hvilket bestemt ikke var tilfredsstillende, så i pausen gjaldt det om at få givet hinanden håndslag på, at der straks fra 2. halvlegs start skulle skrues et ekstra hak op for tempoet og boldomgangen, men stadig med fokus på at holde organisationen bagude, så Gesten ikke fik færten af, at de kunne stjæle noget til deres pointkonto.

Og mønsteret fra 1. halvleg fortsatte efter pausen. Vi var klart dominerende over hele banen, men manglede bare det vigtigste, når man spiller fodbold, nemlig at sætte læderet i rusen. Så det gjaldt bare om at knokle på og tro på, at det nok skulle lykkes før eller siden. Lidt urolig blev man dog på sidelinjen, når man gang på gang så, at værternes målmand akkurat kom første på bolden i situationer, hvor vi ellers fik os spillet godt igennem. Man har set fodboldkampe nok til at vide, at selv sådanne store overtag ikke altid resulterer i sejre, så frygten var, at det var sådan en kamp man var vidne til.

Midtvejs i 2. halvleg kom forløsningen dog, men symptomatisk nok for aftenens begivenheder kom den sådan lidt af omveje. Dommeren spotter et klart skub i ryggen på vores spiller umiddelbart indenfor straffesparksfeltet, men i stedet for straffespark rykker han bolden lige udenfor feltet til et frispark. Så vi skulle lige have et ekstra bump på vejen, men det var jo egentlig unødige bekymringer, når nu vi har Peter Konstmann for hvem et sådan frispark fra 17 meter lige midt for mål nærmest er som et straffespark. Han satte da også køligt bolden forbi muren og op i det fjerneste målhjørne. Målmanden var prisgivet.

Langt om længe kom scoringen altså. Selv den mest inkarnerede Gesten-supporter eller for den sags skyld den mest infantile Hviding-hader kunne indvende noget imod det fortjente i at vi kom foran 1-0. Nu skulle kampen lukkes sikkert ned uden at alt for meget slinger i valsen. Vi skulle fortsætte jagten på scoringer, så vi ikke pludseligt kom i en situation, hvor en eller anden tilfældighed ville åbne op for en udligning fra værterne. Den forløsende 2-0 scoring lod dog vente på sig, men den kom dog langt om længe i det 90. minut og det trods alt uden, at dagens fødselar og sæsondebuterende målmand Laurids Schmidt i mellemtiden blev presset væsentligt. Cementeringen af sejren stod Benjamin Klaaby og Jeppe Stokbæk for, da førstnævnte flot og uselvisk lagde bolden tilrette for indskiftede Jeppe, som kronede 20 minutters hårdt arbejde med at sparke bolden sikkert ind til 2-0. I dommerens overtid var Jeppe endog tæt på at gengælde Benjamins flotte forarbejde, da han lagde bolden smukt i fødderne på Benjamin, som dog ikke havde tur i den denne aften i Gesten, men det kommer han helt sikkert til at revanchere mange gange i de kommende kampe.

Så det endte med de krævede 3 point og dermed også et godt udgangspunkt for nogle festlige dage i Tulipanfestens tegn. God pinse og god Tulipanfest til jer alle. Og så ses vi alle friske og veludhvilede på den anden side, hvor der igen skal fuldt fokus på de kommende kampe. I første omgang gælder det hjemmekampen mod Rødding IF lørdag d. 21. maj kl. 13:30.

Dagens spiller blev Henrik Christensen.

Hviding IF – Team Vest 6 – 1 (4 – 0)

Torsdag d. 5. maj kl. 13:30 på Hviding Stadion

Oven på det intense, men ikke særligt velspillede ærkefjendeopgør ude mod Ribe BK, hvor vi desværre måtte forlade banen tomhændede efter at have indkasseret et mål dybt inde i overtiden, var det blevet tid til en hjemmekamp på Kr. Himmelfartsdag mod en anden naboklub, som vi ikke har et helt så rivaliserende forhold til. Gæsterne på denne herlige solbeskinnede helligdag var Team Vest, som efter de første 6 kampe kun havde formået at hente 3 point og dermed var godt pressede i bundstriden forud for kampen mod os og dermed temmeligt sikkert også yderst opsatte på, at få sluttet første turneringshalvdel godt af, så holdet ikke ville komme alt for langt bagefter de nærmeste konkurrenter lige over nedrykningsstregen. For vores eget vedkommende skulle vi gøre alt for at leve op til favoritværdigheden samt også give den en ekstra skalle, så vi kunne få taget revanche for skuffelsen i sidste runde og samtidigt få fastholdt presset på Ribe BK på 1. pladsen.

Og det stod hurtigt klart, at det ville blive en kamp på vores præmisser samt en kamp, hvor vi ikke ville få svært ved at skabe tilstrækkeligt med chancer. Allerede efter små 10 minutter kom vi foran 1-0. Vi tog et hjørnespark kort og fik efter 2 pasninger sendt bolden ind foran mål, hvor Kasper Rasmussen uhindret kunne heade bolden i mål. Og blot 5 minutter senere fik vi fordoblet cifrene på måltavlen, da Casper Olesen flot spillede Jeppe Stokbæk fri og han kvitterede for den flotte aflevering ved ganske køligt at udplacere gæsternes målmand. Så allerede efter et kvarter tydede det på, at vi mere eller mindre havde afgjort kampen, men det værste vi kunne gøre, var at slække på koncentrationen og det gjorde spillerne bestemt ikke.

Holdet fortsatte med det målsøgende spil og med at lægge godt pres på Team Vest. Og den tredje scoring lå da også bare og lurede. Chancer og tilløb til målchancer var der nok af, så det var dejligt, da vi efter 29 minutter kom foran 3-0 ved tilbagevendte Magnus Madsen, der efter et par sæsoner væk fra klubben gjorde comeback i den blå trøje. Og 5 minutter før pausen kom vi også på 4-0, da holdets ubestridte topscorer Benjamin Klaaby også ville lege med og sikkert udnyttede et godt oplæg fra Peter Konstmann. Så med 4-0 på måltavlen ved pausen kunne vi bestemt roligt sige, at vi havde fået den helt rigtige respons fra spillerne og holdet.

Den helt store kunst var nu for os, at holde dampen oppe i 2. halvleg og ikke falde ned i Team Vest’s tempo. Kunne vi holde kadencen, ville der helt sikkert ligge en håndfuld yderligere scoringer og vente på os, men desværre kneb det i de sidste 45 minutter med at ramme hinanden på samme måde som før pausen, dog uden at vi på nogen måde overlod noget initiativ til gæsterne. Det blev en 2. halvleg på det jævne og med noget længere mellem højdepunkterne. Så i 2. halvleg var der som tilskuer rigeligt med tid til at nyde det gode vejr.

Mål blev der dog trods alt scoret efter pausen. I det 55. minut lavede Peter Konstmann et assist-hattrick, da han ligesom ved de 2 foregående scoringer lagde op til Benjamin Klaaby’s mål til 5-0. I den sidste del af kampen var der et par gange, hvor vi sløsede lidt rigeligt i defensiven og 20 minutter før tid udnyttede gæsterne en blottelse hos os til at få reduceret til 5-1. Vi fik dog lov til at runde målscoringen af et kvarter før tid, da Christian Sørensen med en sukkerbold fandt Magnus Madsen, som altså fejrede comebacket med 2 fuldtræffere.

Så vi kom på vinderkurs igen og har nu en uge til at lade op til anden turneringshalvdel, som sættes i gang næste fredag d. 13. maj kl. 19:30 ude mod Gesten IF. Og forhåbentligt kan vi hente 3 point der også, hvilket vil gøre Tulipanfesten en pæn portion festligere.

Dagens spiller blev Christian Sørensen.

Hviding IF – Andrup IF 4 – 2 (2 – 0)

Torsdag d. 21. april kl. 19:00 på Hviding Stadion

I sidste runde måtte vi desværre for første gang i indeværende sæson luske fra banen uden fuldt pointudbytte, idet vi på hjemmebane trods en 2-0 føring kun fik 1 point mod Westend United. Set over hele kampen, var det dog fuldt ud fortjent, at Esbjerg-holdet fik udlignet, men som tidligere nævnt var det yderst træls, at udligningen først kom i overtiden, hvor vi ellers var ved at tro på, at vi med det yderste af neglene kunne skrabe en smal sejr i hus. Det udviklede sig dog til en kamp, hvor vi totalt mistede kontrol efter en ellers godkendt første halve time, men vi var mærkede af de mange afbud, skader og karantæne, så vi formåede ikke at holde fast i bolden og den vej hive tid af uret. Det blev en kamp fuldt og helt på gæsternes præmisser.

Så det var forhåbentligt en flok sultne spillere, som vi havde klar til en ny kamp på eget græs og som var klar til at tage revanche og få holdet tilbage på sejrskurs. Det skulle gå ud over Andrup IF og håbet var altså, at de udvalgte i blåt og sort, var beredte fra første sekund, så vi kunne få en kamp, hvor vi havde fat i taktstokken. Men vi virkede alt andet end beredte i kampens første sekunder og minutter. Inden minutviseren nærmest nåede halvvejs rundt på første tur på uret, lykkedes det Andrup, at spadsere igennem vores venstre side uden voldsom stor modstand, men heldigvis var Viktor Rasmussen vågen og han kom godt ud og parerede bolden ud til hjørnespark. Det var en sløj start, men vi slap med skrækken og kom langsomt i gang uden at vi dog imponerede synderligt meget.

Efter et lille kvarter kom dog foran. Benjamin Klaaby bliver spillet fri i højre side og han lægger flot bolden fladt ind midt i feltet, hvor Peter Konstmann står ganske umarkeret og sikkert kan bringe os foran 1-0. Det gav os lidt ro, men vi sløser dog lidt rigeligt med vores boldomgang. Alt for ofte får vi spillet nogle hasarderede afleveringer, som enten ryger direkte hen til en modspiller eller som bringer vores egne medspillere i nogle svære situationer. Vi skal altså spille mere med omtanke og bevægelse samt være bedre til at holde fast på bolden.

Nogen køn kamp blev det aldrig og det kunne nemt være små dumme fejl, der ville komme til at blive udslagsgivende for kampens udfald. Men godt 10 minutter før pausen fik vi dog set en fremragende og millimeterpræcis aflevering fra Peter Konstman, som smukt fandt Benjamin Klaaby, der lige akkurat nåede bolden før Andrups målmand, som han med et prik til bolden rundede og efterfølgende uhindret scorede til 2-0 i et tomt mål. I sidste runde førte vi som sagt også 2-0, men måtte den gang indkassere en reducering få sekunder før pausen. I dagens kamp holdt vi 2-måls føringen helt frem til dommerens pausefløjt og dermed havde vi et særdeles godt rygstød forud for de sidste 45 minutter, hvor vi forhåbentligt kunne udbygge føring, så gæsterne ikke fik færten af, at der var noget at hente for dem.

Og selvom Andrup bestemt ikke var uden chancer, så lykkedes det os at score det forløsende mål til 3-0 små 10 minutter inde i 2. halvleg. Denne gang var det Søren Skals, der fra kanten af feltet udplacerede keeperen og dermed for første gang i denne sæson kom på scoringslisten. Nu kunne vi så forhåbentligt spille med lidt større ro og lade Andrup komme frem og efterlade lidt mere plads til vores forreste folk, men vi blev lige rolige og nonchalante nok. Vi udfordrede skæbnen med sjuskede afleveringer og spillede uden den fornødne kynisme i forsvaret og det gav bagslag efter en times spil, hvor vi trods flere muligheder ikke får ekspederet bolden væk, men derimod begår et klodset straffespark mod en spiller, der nærmest er på vej ud af feltet. På det efterfølgende forsøg fra 11-meterpletten scorer gæsterne sikkert og bringer dermed unødigt spænding ind i opgøret igen. Men sådan noget sker, hvis man ikke er konsekvent nok i sine aktioner. Det var noget lalleri i alt for mange tilfælde.

Så nu kunne det faktisk godt ende med at blive neglebidende spændende mod kampens slutning ligesom senest mod Westend United og det havde ikke været til at bære, hvis vi endnu en gang havde sat en føring over styr. Men heldigvis udnyttede vi mod kampens slutning, at gæsterne åbnede op og kom s1åledes foran 4-1. Benjamin Klaaby var hurtigst på en returbold og han kanonerede hårdt bolden i netmaskerne og lukkede dermed langt om længe opgøret. Det var derfor kun af kosmetisk karakter, da en Andrup-spiller kort før tid udnyttede, at Viktor Rasmussen ikke kunne holde et langskudsforsøg, men derimod lagde bolden tilrette for fødderne af en årvågen modspiller, som sikkert kunne sætte punktum for kampen med en reducering til 4-2.

Nu har vi så en uge til at få ladet godt og grundigt op til vores besøg hos rivalerne fra nabobyen Ribe. Det vil være dejligt, hvis vi til den kamp lige finder de ekstra procenter frem i skufferne og kommer op i nogle ekstra omdrejninger. Ellers er der store chancer for, at vi bliver løbet over ende og straffet grueligt slemt af Ribe-holdet, som i skrivende stund før deres besøg i Rødding har maksimum point og dermed som ventet også er medbejlere til de allerøverste pladser i puljen. Men vi håber, at vi kan få optimeret formen og de afgørende finesser inden det altid spændende og intense lokalbrag, som fløjtes i gang på torsdag d. 28. april kl. 18:30. Vi håber også på stor opbakning på sidelinjen, så vi kan være med til at skabe en festlig kulisse.

Dagens spiller blev Benjamin Klaaby.​

​Hviding IF – Westend United 2 – 2 (2 – 1)

Fredag d. 15. april kl. 18:45 på Hviding Stadion

Sæsonens 3 første kampe har kastet 9 dejlige point af sig og vi har dermed fået den start på sæsonen som vi har håbet på. Senest gav det 3 point i den svære udekamp mod Rødding, hvor vi var udfordrede af skader og afbud, og nu ventede der så endnu en krævende udfordring hjemme mod Westend United, som bestemt ikke er noget nemt hold at vriste 3 point ud af. Og da de nu trænes af vores tidligere træner Kenneth Lundbek, ville de uden tvivl være blevet ekstra sat op til fight via Kenneths forudgående peptalk og taktiske oplæg. Men herligt at tage imod Hr. Lundbek, som vi havde et par herlige sæsoner med og husker nogle legendariske kommentarer fra. Dog også kommentarer, som ikke alle egner sig til disse spalter. I den pæne ende var der noget med en dommer, som han var sikker på havde fået konstateret grå stær som 12-årig….

Til kampen mod Westend var vi atter ramt hårdt af afbud, skader og så også en enkelt karantæne, så endnu en gang ligesom i Rødding krævede det, at de resterende spillere rykkede ekstra sammen og steppede op, hvis der skulle gøres forhåbninger om point. Vi kom dog ganske fint ud af starthullerne og allerede i det første minut, var vi tæt på at komme på måltavlen. Vi fortsatte dog med at true Westends defensiv, men måtte også selv på arbejde defensivt et par gange, idet gæsterne bestemt også ville lege med og var klar til at straffe os. Det var dog os, der først fik hul på bylden i det 16. minut. Peter Konstmann sparkede direkte på et frispark fra godt 25 meter og da målmanden gav en retur ud foran eget mål, var Benjamin Klaaby på pletten og bragte os foran 1-0. Det gav os et godt rygstød uden at det dog løftede vores spil. Vi havde svært ved for alvor at få kontrol på bolden og det skyldtes bestemt også, at gæsterne var gode til at stresse os. Alligevel lykkedes det os at komme foran 2-0 og det på et mål, der skulle vise sige at blive standarden for kampens resterende scoringer. Efter et hjørnespark fra vores højre side, dukkede 100 kamps jubilaren Henrik Christensen pludselig op inde midt i feltet og sparkede resolut den løse bold i netmaskerne. Vi kunne bestemt ikke forlange det bedre end at være foran 2-0 efter 23 minutter og det gav os håbet om, at vi endnu en gang kunne stå sammen om at overvinde strabadserne og snuppe 3 nye point.

Men efter 2-0 målet blev der længere og længere mellem vores offensive aktioner og det var mere og mere Westend, der fik presset os tilbage på banen og også tilspillet sig nogle scoringsmuligheder. Det så dog længe ud til, at vi ville være i stand til at redde en 2-0 føring i land frem til pausen, men i det 45. minut var det vores tur til ikke at få afværget et hjørnespark og det udnyttede Esbjerg-drengene til at reducere til 2-1 og dermed gøre udgangspunktet frem mod 2. halvleg en del vanskeligere for os. Nu lå det i kortene, at hvis ikke vi formåede, at få bedre gang i boldomgangen og overholde vores interne aftaler, så ville vi fra 2. halvlegs start komme under et gevaldigt pres og det var desværre det der skete. Vi stod næste kun og tog imod defensivt uden at kunne svare igen med noget sammenhængende angrebsspil. Vi stod nærmest kun og sparkede væk, så det udviklede sig ret hurtigt til en lang kamp for overhovedet bare at redde 2-1 føringen i hus.

Gæsterne knoklede derimod - og jo ganske forståeligt - ufortrødent på i jagten på en udligning. Alt spillet forgik mere eller mindre på vores banehalvdel, så det krævede stor disciplin og god placeringsevne af vores spillere for ikke at åbne op og give Westend lige netop den mulighed, som ville kunne fremtvinge udligningen. Selv ikke 10 minutter i overtal kunne aflaste os særligt meget. Vi blev dog ved med som en anden groggy bokser, at stå og tage imod uden at gå i gulvet, så lige så langsomt som uret nærmede sig de 90 minutter, kunne vi skimte lys for enden af tunnellen og sæsonens 4. sejr. Men i dommerens fjerde tillægsminut måtte vi dog kapitulere. Og ligesom kampens foregående 2 scoringer kom det udlignende mål til 2-2 efter et hjørnespark, hvor det forsvarende hold egentlig får chancen for at ekspedere bolden væk, men ikke får det gjort og så blev det altså straffet.

Så det blev lige ved og næsten for os, men som kampen udviklede sig, kan vi så absolut ikke indvende noget imod, at Kenneth Lundbek og hans tropper tog det ene point med hjem. Det er bare godt gammeldags træls, når nu det var så tæt på at lykkes, at hive sejren hjem. Men vi må også indrømme at vi ikke leverede nogen god kamp og nu er det altså vigtigt, at alle lige kigger indad og ser på om man leverer alt det til fællesskabet som man overhovedet kan. Når vi ser på de 2 seneste kampe, må det være synligt for en hver, at sejre og dermed de 3 point ikke kommer af sig selv. Der er ikke plads til selvmedlidenhed og klynk. Hvis der skal opnås et absolut topresultat, så skal samtlige spillere op på dupperne. Hvis vi fortsat kommer til at være skadesramte, så er det endnu mere vigtigt, at alle bakker op og ikke melder fra i tide og utide. Kampplanen er tilgængelig for alle og har lagt fast i lang tid, så der er ikke plads til kortfristede afbud. Det bør være muligt at planlægge sine aktiviteter bedre, så man ikke sådan svigter fællesskabet. Med et godt fællesskab, som alle bakker op om, kan vi også skabe nogle gode resultater. Men der er plads til opstramninger. Sæt i gang!

Dagens spillere blev Peter Konstmann og Viktor Rasmussen.

Lørdag d. 9. april kl. 16:00 på Rødding Stadion

Har skrevet der før og gør det sikkert igen, når den står på et opgør ude mod Rødding IF. Det er forbandet bøvlet, at få point med hjem fra Rødding Stadion. Det kræver stort set altid, at man leverer lige 20 gram ekstra på alle parametre og er klar på, at det godt kan komme til at gøre ondt, da det ofte bliver et fysiskbetonet opgør. Og da vi forud for kampen var ramt af en lille håndfuld skader/afbud, var det med en sund portion skepsis og respekt for hvad der ventede os, da vi vendte snuden mod øst. Men det var også med bagagen fyldt godt op med selvtillid efter 2 klare sejre i sæsonens første 2 kampe, så vi havde bestemt også troen på, at vi havde kvalitet og styrke nok i holdet til at kunne hente yderligere 3 point. Når der er nogen der melder fra, ja så giver det muligheden for at andre kan og skal steppe op og det var vi overbeviste om, at vi nok skulle få at se i det altid svære besøg i Rødding.

Og vi så det vi gerne ville. I de første 45 minutter havde vi overtag i både spil og chancer, hvilket bestemt var glædeligt og lovede godt for, at vi ville kunne fortsætte med maksimum point. Desværre udnyttede vi ikke helt chancerne godt nok og måtte nøjes med den enlige scoring som Benjamin Klaaby satte ind midtvejs i 1. halvleg. Samme Benjamin havde et par chancerne derudover til at give os et endnu bedre udgangspunkt inden de sidste og afgørende 45 minutter, men vores forudsætninger taget i betragtning, så var det trods alt skønt at gå til pausen med en føring.

I 2. halvleg udlignede spil og chancer sig en anelse, så der var lagt i kakkelovnen til en spændende afslutning på kampen. Det krævede derfor, at vi for alvor holdt hovedet koldt og ikke tog unødige chancer. Og så skulle vi være ekstremt kyniske, når chancerne bød sig foran værternes mål, så vi med yderligere en scoring måske kunne punktere deres håb om at komme tilbage og få point. Vi kom dog på ekstra hårdt arbejde i den sidste lille halve time, idet Christian Sørensen ramlede ind i sit andet gule kort og dermed måtte luske tidligt i bad. Så nu måtte de resterende 10 rulle ærmerne et par ekstra centimeter op og lige yde lidt ekstra fight for at få sejren i hus. Rødding udnyttede dog overtallet et kvarter før tid til at udligne til 1-1, men da de også indkasserede et gult kort og dermed udlignede antallet af spillere, så gjorde det at vi også kunne blive ved med at true deres defensiv. Og derfor så var det stadigt muligt at hente 3 point selvom vi spillede med 10 mand i en halv time.

Og Benjamin Klaaby var klar med endnu en scoring. I det 83. minut slog han til for 5. gang i indeværende sæson og bragte os dermed tilbage på sejrskurs. De sidste 10 minutter fik vi lukket godt af og dermed hentede vi 3 særdeles dejlige point. Alle sejre giver 3 point, men når man får 3 point på en bane, hvor man ved, at stort set alle af rækkens øvrige hold vil få problemer og mange af dem også smide point, ja så varmer de 3 pinde lige lidt ekstra og giver os et yderligere boost frem mod den resterende del af sæsonen. Og nu ser vi med glæde frem mod den kommende kamp, som er på fredag d. 15. april kl. 18:45, hvor Westend United kommer på besøg. Specielt glæder vi os til at tage imod vores tidligere træner Kenneth Lundbek, som altså nu står i spidsen for Esbjerg-holdet.

Dagens spillere blev Rasmus Jensen og Benjamin Klaaby.

Lørdag d. 2. april kl. 13:30 på Hviding Stadion

Efter en fantastisk start på sæsonen, hvor vi i påsken meget passende uddelte æg til Føvling/Stenderup UI, der på eget græs måtte lægge ryg til et 0-6 nederlag, var turen kommet til årets først kamp på egen bane – i øvrigt en mere end fremragende bane, som vil kunne få endog ganske store klubber her i landet til at vride sig i bare misundelse. Det skal vi virkeligt huske at værdsætte, at vi sådan nærmest år ud og år ind kan være begunstigede af sådan en plæne. Og derfor skal vi også huske at passe på den, når vejret og årstiderne måske tester den til det yderste og dermed gør, at vi hurtigt kan komme til at ødelægge den.

Men tilbage til selve spillet og spændingen ved at skulle se om den sikre sejr i forårspremieren var retvisende for, hvad vi kan forvente os i de kommende par måneder. Kursen mod en placering i den absolutte top blev i hvert fald flot stukket ud fra start. Og næste skridt var et opgør mod en gammel kending, nemlig Gesten IF, som vi de senest par år har spillet nogle ganske tætte og spændende kampe i mod, så med de 2 holds kendskab til hinanden, kunne man godt forvente endnu et jævnbyrdigt opgør, hvor den snu ville overliste den mindre snu med små marginaler. Og starten blev også meget lige med meget spil mellem felterne og ikke så mange afslutninger mod mål, men i takt med at tiden skred frem overtog vi mere og mere styringen af kampen og nærmede os også nogle gode scoringsmuligheder.

Så det var helt logisk efter spil og chancer, at vi næsten præcist midtvejs i 1. halvleg kom foran 1-0, da Rasmus Jensen med en kølig afslutning med venstre benet skruede bolden over i fjerneste side af målet. Vi fastholdt efterfølgende kontrollen og lod sjældent gæsterne komme tæt på vores målfelt og dermed var det ikke mange udfordringer vores hjemmebanedebuterende målmand Viktor Rasmussen blev sat på og endnu bedre blev det for os i de sidste 5 minutter før pausen, hvor vi scorede endnu 2 gange. Først nettede Benjamin Klaaby med sit sæsonmål nummer 3 til 2-0 og umiddelbart før pausefløjtet ville Peter Konstmann ikke stå tilbage for Benjamin, så med scoringen til 3-0 på et flot hovedstød kom han også op på 3 mål her i forårets 2 første kampe.

Så dermed skaffede vi os et ganske godt udgangspunkt inden de sidste 45 minutter og kunne vi videreføre takterne fra den sidste halvdel af 1. halvleg, ja så kunne sejren med stor sandsynlighed ikke komme i fare. Men vi kom skidt ud til 2. halvleg. Vi overlod alt for meget initiativ til Gesten og det skete fordi vi sløsede med afleveringerne og de løb vi skulle foretage for hinanden. Og samtidigt sløsede vi også med markeringerne i defensiven og det mundede så også ud i, at vi blev irriterede og begyndte at skændes indbyrdes. Alt sammen komplet unødvendigt, men det sker altså, hvis man slækker på koncentrationen og det var derfor selvforskyldt at vi 10 minutter inde i 2. halvleg måtte indkassere sæsonens første mål. De efterfølgende minutter blev derfor unødigt hektiske og man frygtede, at endnu en blottelse fra vores side ville bringe Gesten helt tilbage i opgøret og dermed bringe de 3 point i fare.

Vi red dog stormen af og fik trods alt – selvom det aldrig blev kønt eller sprudlende – tag i kampen igen. Og et kvarter før tid punkterede Peter Konstmann den sidste spænding, da han med et følt frispark scorede til 4-1. Herefter var det blot et spørgsmål om hvad slutcifrene skulle blive. En enkelt scoring mere fik vi at trille hjem på, idet Benjamin Klaaby i kampens overtid vristede sig fri i højre side og flot serverede bolden for fødderne af Jeppe Stokbæk, der sikkert ekspederede bolden i mål til slutfacit 5-1. I øvrigt sæsonscoring nummer 2 i 2 kampe af Jeppe. Det kan man da kalde en målstime. De sidste minutter bød også på sæsondebut til den spillende assistenttræner Kenneth Thomsen, så vi dermed fik forhøjet holdets gennemsnitsalder ganske betragteligt.

Dagens spiller blev Peter Konstmann.

Kontakt os

Hviding Idrætsforening

Egebækvej 30

6760 Ribe

CVR: 35454314

Hviding idrætsforening
Rønnevej 10
6760 Ribe